Hoe is het gesteld met jouw seksuele mindset? – IntimateSolutions

Hoe is het gesteld met jouw seksuele mindset?

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

Ik hoor je al weer denken “Nienke, waar heb je het nu weer over? Nog nooit gehoord van een seksuele mindset. Bestaat zoiets eigenlijk wel?”
Goede vraag. Of het bestaat? Geen flauw idee maar zo niet, dan nu wel 😉.
Maar eerst maar eens. Wat wordt er überhaupt met een mindset bedoeld?

Definitie: Een mindset is een denkstijl of geesteshouding die bepaalt hoe je naar jezelf en je kwaliteiten en vaardigheden kijkt.

En ik ben zo vrij geweest om mijn vertaalslag te maken van mindset naar een seksuele mindset.
Een seksuele mindset is naar mijn mening niets anders dan een denkstijl of geesteshouding die bepaalt hoe je naar je seksuele zelf kijkt en naar je kwaliteiten en vaardigheden op het gebied van jouw seksuele beleving.

Zo nu we dat even duidelijk hebben. Dan nu de million dollar question.
Hoe is het gesteld met jouw seksuele mindset?
Wees eens eerlijk. Heb je een positieve of negatieve seksuele mindset?
Als je een positieve seksuele mindset hebt, top. Als je nog geen positieve seksuele mindset hebt? Lees dan zeker even verder.

Hoe creëer je een positieve seksuele mindset?

Door te zorgen dat je lekker in je seksuele velletje gaat zitten. “Ja lekker makkelijk praten is dat, maar hoe doe je dat?”
Voor de één is dat wat makkelijker te realiseren dan voor de ander. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Sommige tips zullen meer een uitdaging voor je zijn dan andere en de kracht zit in de meeste tips ook in de herhaling ervan.

Durf jij deze uitdaging aan? Ja? Ok, let’s go!

  1. Stop met negatief praten over jezelf. Elke keer wanneer je jezelf betrapt op iets negatiefs over jezelf of tegen jezelf te zeggen.
  2. Start met jezelf elke dag een compliment te geven. Je mag jezelf een compliment geven over je uiterlijk, of over een karaktereigenschap, het maakt mij niet uit wat. Als je het moeilijk vindt begin makkelijk. Schrijf elke dag het compliment dat je aan jezelf hebt gegeven op in een complimentenboekje (koop een mooi notitieboekje hiervoor). Zo creëer je een ode aan jezelf. Voel je een keer dat je erg negatief bent, lees jezelf dan uit eigen werk voor. Geheid dat jij je binnen no time weer goed voelt 😊.
  3. En last but not least. Ga voor de spiegel staan en noem 3 dingen die je mooi aan jezelf vindt. Zeg dit hardop. Dat klinkt misschien een beetje gek maar door hardop jouw mooie punten te benoemen komen ze meer bij jou binnen.

Dit lijkt misschien in eerste instantie niks te maken te hebben met een seksuele mindset. Maar hoe lekkerder jij in je vel zit hoe beter dat is voor je seksualiteit.
En hoe positiever jouw seksuele mindset hoe makkelijker jij zin in seks creëert.

Wil jij weten wat er naast een positieve seksuele mindset nog meer nodig is om meer zin in seks te creëren?

Geef je dan op voor de gratis 5-daagse Challenge: Zo krijg je weer zin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *