Over mij – IntimateSolutions

Nienke Dekkinga

Nienke Dekkinga, consulent seksuele gezondheid/intimiteitscoach

Ik ben Nienke Dekkinga, consulent seksuele gezondheid en jarenlang als fysiotherapeut werkzaam geweest. 
Als jong volwassene heb ik zelf aan den lijve ondervonden wat het is als seks niet zo vanzelfsprekend is als je verwacht. Helaas was er toen weinig goede informatie voor handen en in het medische circuit werd ik van het kastje naar de muur gestuurd. Heel frustrerend en naar mijn mening onnodig. Ik merkte ook dat de zorgprofessionals het moeilijk vonden om het onderwerp seks te bespreken. Uiteindelijk heb ik na een lange zoektocht gelukkig mijn draai gevonden :-).
Deze zoektocht wil ik jou besparen, door te zorgen voor goede en eerlijke informatie over seks en seksuele problemen.

Inmiddels heb ik deze negatieve ervaring omgezet in iets positiefs. In 2012 heb ik de post-HBO opleiding Seksuologie gevolgd en in 2015 de vervolgstudie tot Consulent Seksuele Gezondheid NVVS van de RINO met succes afgerond.
Daarnaast heb ik met mijn achtergrond als fysiotherapeut ruim 20 jaar ervaring met mensen te coachen en te adviseren. Ik heb de vaardigheden van deze twee studies samengevoegd en ben mijn eigen praktijk gestart als consulent seksuele gezondheid.

En geloof mij er is nog een wereld te winnen als het gaat om het taboe dat er rust op seksuele problemen. Want dat het (even) niet zo makkelijk gaat daar schamen we ons voor, daar praten we niet over. En toch komt het vaker voor dan je denkt!
Iedereen heeft behoefte en recht op een goed seksleven, in welke vorm dan ook. Jij ook!

Ik begeleid jou in je zoektocht naar (weer) een bevredigend seksleven.
Dit doe ik door informatie te verstrekken, toegang te geven tot de juiste hulpmiddelen, maar ook door in een persoonlijk consult de veranderingen op het gebied van seksualiteit bespreekbaar te maken.

 

"Door de counseling bij Nienke hebben mijn partner en ik nieuwe manieren gevonden om een bevredigend en plezierig seksleven te hebben met elkaar, ondanks mijn beperking"

- Sandra, 35 jaar, secundair progressief MS

Gratis kennismakingsconsult

Wil jij een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek van 15 minuten?
In dit gesprek kijken we of ik de juiste persoon ben om jouw vraagstuk(ken) te beantwoorden.