Zo krijg je weer zin Challenge! – IntimateSolutions

Zo krijg je weer zin Challenge!

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

Ben jij het ook zo zat?
Dat je lichaam niet meewerkt zoals jij wilt tijdens vrijen.
Dat de opwinding plotsklaps verdwenen lijkt te zijn.
Dat je überhaupt geen zin in al het gedoe meer hebt.
Dat vrijen soms gewoon pijnlijk is.

Voor mij was dit allemaal heel herkenbaar. Helaas.
Als jong volwassene heb ik last gehad van vaginisme, oftewel te gespannen bekkenbodemspieren zodat in mijn geval penetratie heel pijnlijk was en soms zelfs onmogelijk.
In eerste instantie hadden mijn toenmalige vriend en ik ondanks dat een goed seksleven. Gelukkig omvat vrijen meer dan alleen penetratie.
Maar gaandeweg leek het wel of mijn lichaam mij in de steek liet. Ze reageerde niet altijd meer op seksuele prikkels. Soms kon letterlijk van het ene op het andere moment mijn opwinding weg zijn. Om gek van te worden. En ik voelde letterlijk mijn zin in seks uit mij vloeien.

De relatie ging uit, de liefde was over. Een lange periode ging ik relaties maar helemaal uit de weg. Ik was stiekem toch wel een beetje onzeker geworden over mijzelf en mijn lijf. Voor mij stond een relatie gelijk aan vrijen en dat lukte dus niet zoals ik wilde. Dan maar helemaal niet was mijn gedachten.

Maar na een lange medische zoektocht, die niet helemaal vlekkeloos verliep (understatement) kon óók ik geslachtsgemeenschap hebben. Nu hoor ik je denken eind goed, al goed.
Maar niks was minder waar.
Want weer genieten van seks? Weer zin hebben in seks? Nee. Dat kon ik niet zeggen. Ik kon wat in mijn gevoel alle vrouwen altijd al  konden en dat was penetratieseks. Maar mijn lichaam werd er eerlijk gezegd niet warm of koud van.
Oeh, wat was dat frustrerend, kon ik eindelijk wat ik altijd zo graag gewild had en nu kon ik er niet van genieten. Balen.
Om eerlijk te zijn was ik het vertrouwen in mijn lichaam kwijt. Het vertrouwen dat mijn lijf op de juiste manier zou reageren op seksuele prikkels. Het vertrouwen dat ik kon genieten van vrijen. Dit alles werkte natuurlijk niet mee om zin in seks te krijgen.

En zo begon mijn tweede zoektocht. Een zoektocht hoe ik weer kon leren genieten. Genieten van mijn lichaam, genieten van seks. Het vertrouwen in mijn lichaam weer leren herstellen. Hoe ik mijn zin in seks weer een boost kon geven.
En wat heb ik geleerd? In een notendop, dat het gaat om mij en om mij alleen. Een beter liefdesleven begint echt bij jezelf.
En dat voor 90% genieten van seks tussen je oren zit. Of dat nu soloseks of seks met een partner is. Als je geen sexy state of mind hebt of kan of wilt creëren dan zit genieten er niet in. En als je niet geniet dan is het logisch dat je zin in seks langzaam verdwijnt. En zo is een negatieve vicieuze cirkel ontstaan.

Iedere vrouw is natuurlijk anders, iedere vrouw reageert anders en iedere vrouw heeft een ander verhaal.

Maar als jij net als ik weer wilt genieten van vrijen. Als jij wilt dat je lichaam en mind op de juiste manier reageert op seksuele prikkels. Als jij weer zin wilt krijgen.
Dan heb ik wat speciaals voor jou.

Een gratis challenge: Zo krijg je weer zin!
5 dagen lang krijg jij inspirerende emails en opdrachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *